INICI
Reservar

Catalunya de llibre

Et proposem un repte: deixar volar la imaginació i posar-te en la pell d'un escriptor de viatges. Tant és que triïs ser Ulisses, Jules Verne com Stevenson. Amb el bloc de notes sota el braç, la teva destinació serà Catalunya. Comencem?
Quin paisatge vols descobrir?
En arribar-hi el primer que et crida l'atenció és el paisatge variat. El Mediterrani fa acte de presència: aquest mar que banya tot el litoral, que influeix en el caràcter de la seva gent. Ha estat la via d'entrada de moltes civilitzacions i cultures que han teixit la història de Catalunya i ha donat forma a la cultura catalana: amb una llengua pròpia, el català, i múltiples expressions.
No tot és mar. Al nord, els Pirineus de Catalunya s'alcen imponents com a segona frontera natural, on el món rural conviu amb els nous visitants, i també amb 18 Parcs Naturals distribuïts per tot el territori.El magnetisme de Barcelona
Entre els paisatges també cal incloure-hi l'urbà, i en aquesta categoria Barcelona és la reina. La capital catalana és moderna i cosmopolita, una ciutat vibrant que convida a ser recorreguda a peu per descobrir-ne la quotidianitat del seu dia a dia, la seva arquitectura modernista, la cultura, la gastronomia. A Barcelona ve de gust fer vida al carrer perquè la major part de l'any llueix el sol i les temperatures són suaus. Com pots comprovar, tens el quadern de notes gairebé ple i el teu viatge tot just comença.
Les edats de la cultura
La cultura omplirà unes quantes pàgines més del teu bloc de paper. Saps que a la Vall de Boí hi ha el conjunt d'esglésies romàniques més gran d'Europa, declarat patrimoni mundial per la UNESCO? A Tarragona la petjada cultural encara es remunta més enrere, fins als dies d'esplendor de l'imperi romà. Un passeig per les antigues muralles o l'amfiteatre et resultarà altament inspirador. Ja veus les cites històriques del relat? Les modernes te les pot aportar la figura omnipresent del geni Salvador Dalí a la Costa Brava o el segell arquitectònic que va estampar Gaudí a Barcelona amb els edificis modernistes.
Passió gastronòmica
Tota novel·la de viatges ha de tenir pinzellades de gastronomia, no creus? La cuina catalana és una de les més prestigioses del món: d'aquí han sorgit xefs de prestigi internacional com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o els germans Roca. Per a tots ells ha estat fonamental la influència de la gastronomia tradicional del territori, molt basada en el producte de proximitat de qualitat. Veient aquest frenesí gastronòmic, potser en comptes de pinzellades, la gastronomia hauria de tenir un capítol sencer del llibre? Tu decideixes.
Un territori fàcil de recorrer
El viatge per Catalunya està carregat de sorpreses, malgrat que resulta gairebé impossible descobrir-les totes, sí que en podràs viure moltes. L'explicació és simple. Aquest és un territori petit que pots recórrer fàcilment. Pots anar en cotxe de nord a sud en tres hores, combinar platja i muntanya, ciutat i natura, dues ciutats... les combinacions són infinites i donaran color al relat.
La teva imaginació ja ha volat fins a Catalunya, tu quan ho faràs?